You, the petitioner

Burgerinitiatief: Herdenkingssteen voor de moord op Theo van Gogh op het plaats delict

67 signatures

De petitie behelst een verzoek aan de Gemeenteraad van Amsterdam om op de plaats delict van de moord op Theo van Gogh op 2 november 2004, de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost, een herdenkingssteen te plaatsen. De juridische voorwaarde daarvoor is dat er minstens 200 Amsterdamse burgers bereid zijn om dit initiatief met naam en adres te ondertekenen. Deze petitie gaat in de eerste instantie hen aan en staat in samenhang met een ander burgerinitiatief om bij het monument De Schreeuw in het Oosterpark een Speakers Corner in te richten.

Petition

We

allen die het Vrije Woord hoog in het vaandel dragen en willen bevorderen, inwoners van Amsterdam

 

observe

  • dat op 2 november 2004 Theo van Gogh op zijn fiets op de Linnaeusstraat, schuin tegenover het voormalig stadskantoor Oost, op klaarlichte dag rond 9.00 uur door de radicale moslim Mohammed Bouyeri doodgeschoten en gekeeld werd
  • Sindsdien zijn er op elke 2 november op initiatief van Jennifer Vetter namens de Pim Fortuyn stichtingen en vanaf 2012 door Robert Jan Kelder namens de Willehalm Stichting herdenkingen op het plaats delict gehouden.

 

and request

op de plaats delict van de moord op Theo van Gogh op 2 november 2004, de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost, een herdenkingssteen te plaatsen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2020-11-02 
Lead petitioner:
Robert Jan Kelder 
Organisation:
Willehalm Stichting en de Pim Fortyun Stichtingen 
Website:

History

Signatures

Updates

PROGRAMMA HERDENKING MOORD OP THEO VAN GOGH - ZATERDAG 2 NOVEMBER 2019

DEEL I

LOCATIE: het plaats delict op Linnaeusstraat schuin tegenover het Hotel Manor, Amsterdam-Oost, ca. 14.30 uur-15.15 uur

1 MINUUT STILTE

BLOEMLEGGING

PRESENTATIE BURGERINITIATIEF HERDENKINGSSTEEN DOOR JENNIFER VETTER NAMENS DE ORGANISATOREN

Dit initiatief behelst “een verzoek aan de Gemeenteraad van Amsterdam om op het plaats delict van de moord door Mohammed Bouyeri van Theo van Gogh op 2 november 2004, de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost, een herdenkingssteen te plaatsen.

+Read more...

Graag ondertekenen s.v.p.

LINK: http://herdenkingssteen.petities.nl

SPREKERS DEEL II

LOCATIE: Amsterdamse Oosterpark bij het beeld "DE SCHREEUW" ca. 15.15-16.30 uur

1 MINUUT STILTE

BLOEMLEGGING

PRESENTATIE BURGERINITIATIEF SPEAKERS CORNER DOOR ROBERT JAN KELDER NAMENS DE ORGANISATOREN

Dit initiatief is eveneens gericht aan de gemeenteraad van Amsterdam en behelst een verzoek om een openbare sprekershoek in te richten bij het monument De Schreeuw in het Amsterdamse Oosterpark ter nagedachtenis aan de moord op de nabije Linnaeusstraat op 2 november 2004 van Theo van Gogh, een kampioen van het Vrije Woord, zoals hij ook wel wordt genoemd.

LINK: http://sprekershoek.petities.nl

Beide petities kunnen door iedereen ondertekend worden, met name de inwoners van Amsterdam vanwege de juridische voorwaarden dat er voor 29 januari 2020 minstens 200 ondertekeningen van Amsterdammers moeten zijn om de petities als burgerinitiatieven op de agenda van de Gemeenteraad te kunnen plaatsen.

SPREKERS

INFO: Deze herdenking is weer een samenwerking tussen de Stichting Beeld van Pim, Stichting Vrienden van Pim Fortuyn en de Pim Fortuyn Foundation in Rotterdam (Email: beeldvanpim@live.nl ov-pim@live.nl ; Tel. 06-16 83 85 90// 020 67 11 531) en de Willehalm Stichting te Amsterdam (Email: willehalm@gmail.com ; Tel. 06-23 55 95 64, 020-6944 572).

Op http://doodlopende-weg.blogspot.nl zijn enkele berichten van eerdere herdenkingen te lezen en links naar YouTube opnamen ervan.

(Wijzigingen voorbehouden)

2019-11-01